Google tappade mark i och med att de förlorade budgivningen om Facebook. De har ju som affärsidé att veta allt om användare online — dels för direkt marknadsföring, och dels som instrument för att hitta marknad. Jag vet inte om det känns bättre att det var just Microsoft som köpte upp en bit av alla medlemmars privatliv dock. En kampanj som varnar för att man inte äger sig själv och sitt privatliv kommer att gå ut till alla medlemmar på Facebook idag tydligen.

Apropå vår integritet så är trafikdatalagringsdirektivet snart högaktuellt. Om detta skriver Christian Engström och jag vill passa på att påminna om att det kommer att demonstreras den 3 november mot detta.

IFPI slickar såren över det pinsamma i att killarna bakom The Pirate Bay nu äger ifpi.com-domänen genom att attackera fildelningssiter, tror en del. Nästa land att åka på vedergällningar sägs vara Norge — där åklagaren är sugen på att hämnas sitt nederlag mot DVD-Jon. Reaktioner mot att ett polisåtgärd så tydligt styrs av en intresseorganisation har dessutom börjat dyka upp. Flera reaktioner lär dyka upp i kölvattnet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,