DN rubriksätter så det står härliga till — “Politiska bloggar en flopp“. Det luktar lite famous last words om den rubben — á la “internet är en fluga“.

Att kalla något en flopp borde kunna motiveras med hur målet var som missades. Eftersom det inte finns något sådant uppsatt mål, det går helt emot bloggens gränslösa natur, låter det mer provocerande än analyserande. Men, men — jag är ju bloggare själv så är väl en anings part i målet.

Intrycket man får är att politiska bloggare förväntas vara som journalister, att göra scoop el. dyl. “journalistisk insats”. Bloggen representerar visserligen en möjlighet att göra det — några har till och med. Men att skapa opinion numer kräver mer än en profilerad debattör (eller scoop-liknande aktivitet) för att människor ska ta ställning. Allt ifrågasätts numer. Kanske är det tack vare bloggar?

Tycker Louise gjorde väldigt bra ifrån sig, hon citeras sympatiskt. Inte helt oviktigt att poängtera att bloggare till skillnad från journalister och politiker, tar tydlig ställning i frågor de väljer att skriva om.

När stora delar av den politiskt bloggande sfären gör gemensam sak — då märks det faktiskt i opinionen ska kanske sägas. The Pirate Bay-filtret är inte minst ett exempel på det.

Sen måste jag erkänna att jag höll på att skratta ihjäl mig åt grafiken till artikeln. Bloggosfären svävar tydligen långt därutanför stratosfären, och utan (verklighets)anknytning till det svenska lejonet på jorden. Skitkul!

Extra gratulationer till blogge bloggelito för övrigt, som regerar som representant för högerbloggar…

* * *

Uppdatering1/2: Blogge har kommenterat artikeln och även Louise skriver om det. Samt inte oväntat en hel del andra. :)

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,