Egentligen har jag inte mer att tillföra än det Basic Personligt och Christian Engström sagt om debattartikeln angående fildelning i Aftonbladet. Men länka till det måste jag göra, eftersom länkning hotas bli olagligt när åsikter som förs fram i debattartikeln dryftas. (Varför tar så många miste på äganderätt och upphovsrätt, förresten?)

Helvetica fyller femti — hurra hurra. Nåja, anledningen till att jag tar upp artikeln här i min nyhetsrunda är för att det blev lite oplanerad humor i artikeln. Den är skriven för papper, och hänvisar till fonten som artikeln är tryckt med. Men jag läste den såklart online, där en pc-kopia, Arial, av just Helvetica används och inte alls den de relaterar till i texten…

[…]de ni läser just nu i denna tidningstext är motsatsen, serifer, närmare bestämt av typsnittet Poynter[…]

Jag undrar, förresten, om någon någonsin bråkat med skaparen av Arial för att ha plagierat  födelsedagsbarnet hittills?

Apropå “gratis” — de där nya telefonerna som framöver kommer tillhandahålla gratis kommunikationsmöjlighet, hur ska de kunna generera några pengar? Gungor och karuseller tycks vara ett naturligt sätt att närma sig marknaden för en del — medans andra vill lagstadga fram ett slags konsumtions-status quo.

Andra bloggar om: , , , , ,