Någon kom på den strålande idén — jag antar i en köpmannaförening någonstans — att importera Halloween. Det var ett lyckat förslag, populariteten för den kommersiella festligheten ökar för vart år som går. Personligen är jag själv lika överraskad varje år, den har liksom inte riktigt satt sig i medvetandet.

Svenskan skriver med anledning av Halloween om skräckfilm, vilket är kul! Kondiset nere på hörnan har orange-färgade pumpa-formade tårtor, och jag fattar inte riktigt vem i hela friden skulle kunna tänka sig att äta dem. Föräldrar går med sina utklädda barn med målade ansikten till dagis och jag förväntar mig halvt om halvt att tvättmedelsfabrikanter ska nischa in reklamen mot smink på barnkläderna så här års. Å andra sidan har svensk handel övergett halloween för charity events (japp, t.o.m DN använde de orden sin artikel).

Köper jag godis idag, blir det till mig själv. Det kanske förresten är en idé till ett nytt jippo? Satsa på dig själv-dagen…

* * *

Andra bloggar om: , , , ,