Johan Bergerlind (s) köper inte integritetsperspektivet i upphovsrättsdebatten. Bekvämt nog utvecklar han inte varför utan nöjer sig med att påstå att det är valfritt för upphovsrättsinnehavare att välja att ingå i etablissemanget eller inte. Intressant nog verkar han anse att konsumenter som ställs inför samma valfrihet är egoistiska och tjuvaktiga när de INTE väljer etablissemanget.

En annan som väljer att kriga med upphovsrättskritiker är E-type. Personligen så hoppas jag att han lyckas, och att inte sådär jättemånga laddar ner hans musik. Med tanke på att skivbolaget tydligen åker på ekonomisk förlust om skivan inte säljer. Som sagt, de behöver inte mer pengar för att jaga fildelare precis.

I kölvattnet på raiden mot OiNK har diskussioner startats av piratbyrån och The Pirate Bay om att hitta nya fildelningsprotokoll. Alltså, hitta nya vägar som decentraliserar fildelningsmöjligheter och gör det svårare att slå ner aktiviteten. Hydran, som fildelningsrörelsen kallar kulturens vägran att dö, hittar nya vägar är tanken bakom diskussionen.

Då blir det tydligen ingen bojkott av OS i Kina. Frågan är vilka som kommer att ha rätt att få se spektaklet på tv. Minns de där krogarna som skulle betala extra utöver licenserna för att visa sändningar för sina gäster. Jag förutspår samma dilemma igen.

De där kamerorna som är uppsatta för vårt eget bästa, förresten, kan tydligen vara ur funktion när det kniper. Där ser man.

Andra bloggar om: , , , , , ,