Tycker wikipedia är förbaskat bra. Fattar emellertid inte riktigt varför artiklar måste sorteras bort, om jag ska vara ärlig. Det är väl inte som om internet blir “fullt”, eller så..? Men så är jag inte ett geni heller — faktum är att det inte ens finns några svenska genier.

Bruce Schneier konstaterar att även om kreti och pleti är medvetna om att man måste hålla någon nivå av säkerhetstänkande, så är det inte alltid folk inser vad de gör är helt idiotiskt. Som firman där man av säkerhetsskäl inte godtar beställning i pappersform om inte brevet är utrustat med logotyp och brevhuvud. Att det finns automatiska sådana i vilket ordbehandlingsprogram som helst, verkar ha undgått den säkerhetsmedvetne kontoristen. (Hittat via piratliv.)

Family Guy ska anmäls för upphovsrättsintrång för andra gången i år. Denna gång ska det utredas om de bryter mot upphovsrätten för att en nidvariant av “When you wish upon a star” är med i programmet. En liten tvist är det såklart, nidvisan kan tolkas som mer seriöst rasistiskt än menat — och kommer att på något vis inkluderas som av vikt i utredningen. Alltså — man får inte göra satir av vad som helst. En del förstår det helt enkelt inte.

American Airlines har beslutat sig för att dra google inför rätta, förresten. (Ett jäkla spring i laghusen, överallt.) Anledningen är att google säljer prominent placering på söklistorna. Alltså — när någon söker på American Airlines, vill andra företag också synas på sökresultaten och betalar bra för det. AA anser att det är att sälja deras varumärket på ett sätt som google inte har rättighet till.

Redan i början av nästa år, räknar The Pirate Bay-gänget med att kunna presentera det nya fildelningsprotokollet. Ett av målen verkar bli att försöka försvåra identifiering av de som fildelar.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,