Schenström tog först time-out efter all turbulens p.g.a. den ödesdigra kyssen men har idag annonserat sin avgång.

Erkänner att jag nog inte riktigt ser den här soppan som sådär jätteallvarlig utan ett mediaevent — likt det navelskåderi bloggar beskylls för emellanåt. Lite motvalls kärring, men upplever det att vi som samhälle håller på att jobba fram en överdriven puritanism och vevar igång moralpanik för minsta lilla, det mesta är skitsaker tills jag blir övertygad om motsatsen helt enkelt.

Jag är inte främmande för att ge regeringen en snyting är tillfälle ges — men det finns gränser för vilka situationer man utnyttjar för det.

En del har till och med poängterat att det kanske reageras lite väl kraftigt på grund av hennes kön. Det ligger något i det — varför är den här kyssen så himla mycket allvarligare än den kontinuerliga underminering av demokrati som regering och riksdag utför?

Märkligt och faktiskt rejält obehagligt är att en kvinna som etiketteras som “glad i hatten” är en större mediahändelse än att Hägglund censurerar internet för lagstiftarna i regeringskansliet.

Poängteras bör dessutom att piratpartiet var den enda politiska inrättningen i Sverige som krävde hans avgång eftersom åtgärderna innebär ett direkt hot mot demokratin.

Det är av någon anledning helt okej att Hägglund gör så, men Schenström kan inte kyssa en journalist för då finns det risk att journalisten är partisk och underförstått kanske “skyddar” henne journalistiskt…

Vem har Hägglund et al hånglat med för att avnjuta detta beskydd från gammelmedia?

På lördag demonstreras det mot datalagringsdirektivet och andra övervakande och integritetskränkande åtgärder både röda och blå står bakom. Finns det någon journalist därute som känner ett ansvar och har lust att hångla med mig eller någon annan på bild — för sakens skull? Det behövs mer mediaintresse kring avskaffandet av demokrati och yttrandefrihet, nämligen.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , ,