IDG skriver om Headweb — ett företag som är uttalat motståndare till s.k. DRM och nu lanserar en tjänst online för filmer. En tjänst som verkar bra vid första åsyn. Christian Engström berättar för alla som är intresserade varför vattenmärkning som Headweb har istället för DRM, är minst lika dåligt — om inte värre.

Hötorgsskraporna är nu termometrar för Stockholmarnas humörsvängningar genom att bli belysta i färger för olika humör rött är glatt, blått är grinigt. Jag var röd och glad först, sen fanns det ingen klickbar länk i artikeln, så jag fick kopiera och klistra in. I ett orange-gult stadie tog jag mig till siten, som var jättefin. Men tekniskt inte kapabel att minnas mina detaljer så det måste skrivas in en massa login-detaljer — varje gång. Så när det är dags att fylla i hur man känner sig, är man lite lagom fisgrönt inställd. Nåja, det är tidiga dagar än, och egentligen tycker jag sånt här är fantastiskt kul!

Uppdatering: DN har lagt till en klickbar länk från framsidan! Härligt!

Nu undras det i gammelmedia om kvinnor och humor. Kanske en diskussion som kommer att leda någonvart så småningom. Kul om än kanske inte humoristiskt.

Oscar Swartz skriver väl om musikindustrin och fildelning:

Vi unnade låtskrivare att göra stora pengar före nätet. Vi unnar dem fortfarande att tjäna pengar om de lyckas hitta sätt att göra det. Men vi unnar dem INTE att inkassera mångmiljoner på sina insatser genom att de med polismakt, våld och ruinerande av människor tvingar av folk pengar för resurslös överföring av information för att de skall få fortsätta tjäna enorma pengar på mycket begränsade insatser.

Efterträdaren till Schenström får ta över mer än tjänsten. Det går att anmärka på hennes moral också minsann. Där ser man. Det blir nog till att inte utse kvinnor i dessa positioner framöver, de verkar ju klart olämpliga.

Tänka sig att författare vill ha betalt för sitt arbete när någon annan tjänar på det. Hollywoods författarförbund hotar med strejk om inte mediajättarna delar med sig av avansen i de nya digitala medierna.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,