I en gammal sketch från Saturday Night Live, klädde Eddie Murphy ut sig till vit man, för att undersöka hur livet var på “andra” sidan. Till sin stora förvåning märkte han att livet för vita var ett enda stort party så fort den sista svarta mannen lämnat området; vita behövde inte betala för sig och brickor med smaskiga tilltugg dök upp på bussen, osv. Det är den attityden, om vad man inbillar sig försiggår på “andra sidan”, som styr åsikter Hanna Kjöller får representera med sin artikel.

En skapligt misslyckad kurs i semantik får man i artikeln om Säpos krav på hårdare straffsatser när det gäller “olovlig underrättelseverksamhet“. Det är ganska lätt att läsa det som “olovligt informationsutbyte”, nämligen.

En skillnad är också att lagen inte längre närmare ska precisera vilka uppgifter som det är straffbart att samla in åt främmande makt.

Måste nog läsa på lite mer när det gäller den där lagskärpningen, om det leder till att man inte får dela med sig av kunskap online, till exempel. Ändamålsglidning är vi riktigt bra på som nation.

Bredbandsbolaget satsar på 1000 Mbits hastighet (läs; jävligt snabbt) på sina fiberlinor till alla kunder — beräknat klart 2010. De går emellertid inte ut med hur mycket det kommer att kosta. Frågan är vad dessa hastigheter ska användas till.

Aftonbladet skriver om hur det börjar bli vanligare med trekanter. Vill man komma åt själva sexhistorierna(?) får man pynta för det. Att ta betalt för sex är dock inte något nytt under solen.

Så Guantanamo ÄR olagligt när allt kommer omkring. Där ser man.

Amerikanarna försöker hitta nya sätt att implementera urgamla sanningar. Att barn (och för all del vuxna) mår bättre av att röra på sig än att sitta still framför tv-n behöver jag personligen inte någon vetenskaplig studie för att övertyga mig om är sant.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,