Det är inte utan att man blir lite fundersam över den där läkarstudenten som blivit dömd, och avtjänat sitt straff, för hatbrott. Frågan är när en person avtjänat sitt straff i samhällets ögon? Vill vi att människor ska vara brottslingar livet ut, eller ha möjlighet att leva ett vanligt liv, det är frågan. Ja, jag reagerar också på att det är ett hatbrott, men frågan är om man själv är mindre hatiskt lagd om det är ett problem att dömda brottslingar lägger det kriminella livet bakom sig.

Hoppas att jag kommer att vara lika nyfiken på saker och ting som den 95-åriga bloggande damen när jag nått den åldern. Men det kanske bästa av allt med artikeln om damen som fick en blogg i present av sitt “snåla” barnbarn — är att rubriken till artikeln är: “Världens äldsta bloggare?” Notera frågetecknet. Det är skönt att utrymme lämnas till att fler är på banan.

Lite kul är det att kärleken spirar även hos våra seniorer. Lite trist är det att det anses vara av nyhetsvärde. Men förhoppningsvis är det mer normalt än intresset för att skriva själva artikeln signalerar.

Att ha roligt på jobbet är värdefullt, konstateras det. Varför presenteras det så många självklara undersökningar nu för tiden?

Ytterligare undersökningar har gjorts, för övrigt, en som konstaterar att en av fyra kvinnor inte vill promenera runt själva om kvällarna. Extra tänkvärt att den publiceras på Expressen där skräck och förnedring plastas upp regelbundet och skrämmer vettet ur de flesta av oss.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,