Den nya statssekreteraren har visserligen anlitat svart arbetskraft, men lyckligtvis är han man, över femti och gammal militär. Inget att anmärka på, med andra ord.

Michael Caine är fantastiskt, men även solen har sina fläckar. Lite svårt att inte märka hårklyveriet i intervjun om en nyinspelning av en gammal film han själv spelade i som yngre förmåga. Han anmärker på Hollywoods förkärlek att göra moderna inspelningar av klassiskt material, men när han själv gör det är det “versioner” istället. Ska dock sägas att jag tycker det är härligt att läsa om människor som inte begränsar sig.

De bästa filmreplikerna har skrivits för män måste man säga. Här ett ett ljudspår från en av mina favvo-filmer, som vimlar av fantastisk citervärdig dialog. Inte många fruns dock — kanske är det kvinnliga skådisars tur att gå i strejk nästa gång?

Så får vi konstatera att dagens stora nyhet är säkerheten hos bilar. Värnet för svenska medborgares integritet får vänta ännu en dag på ordentlig plats i gammelmedia.


Den amerikanske författaren Alan Moore som citeras i DN lever som han lär. Han driver tillsammans med Tomi T Ahonen bloggen Communities Dominate Brands. Samma namn som boken Moore marknadsför alltså. Att släppa kontrollerande tendenser ger ironiskt nog mer kontroll, är hans lärdom.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,