Nåja ni får ursäkta den dramatiska rubben — det är säkert något tekniskt fel, men jag är dessvärre alldeles för begränsad i mina kunskaper om vad felet kan vara. Så jag hoppas alltså att det är något tekniskt.

Har jag blivit avstängd så är det i och för sig trevligt att få veta varför — men inte mycket att göra åt. (Det skulle nästan vara lite skönt att få veta om det är på flit, så jag kan släppa problemet.) Min erfarenhet är dock att det oftast rör sig om SBS — skit bakom spakarna — så slänger upp ett litet rop på hjälp. Jag har mailat bloggportalen.se ett par gånger och får inget svar, så hoppas på lite tips och råd via denna postning istället.

Den fjärde november oktober var sista gången jag indexerades. I och med att siten gick ner ett tag p.g.a. dns-problem den fjärde och femte, inbillar jag mig att något hänt. För efter det vägrar bloggportalen indexera mina inlägg.

På siten kan jag hitta information om att man blir avstängd vid okynnespingningar. Tyvärr har jag inte den blekaste aning om dns-problemen skulle på något vis ha åstadkommit ett pingnings-race på bloggportalen eller så? Inser att jag låter lite som en idiot, men lärt mig att hellre för mycket information än för lite när man ber om hjälp.

WordPress är mjukvaran jag använder för denna blogg, för övrigt.

Har någon några tips eller råd om hur jag ska skaka liv i pingen på bloggportalen.se så skulle jag bli väldigt tacksam, även om jag inte erbjuder en avsugning eller så för besväret! ;-)

* * *

Uppdatering: Lista av villkor för pingning på bloggportalen:

* Pinga endast när du har skrivit ett nytt inlägg. Upprepade pingningar utan nya inlägg stänger av indexeringen för bloggen.
* Pinga endast med din bloggs personlig ping-adress. Pingningar med någon annans adress leder till avstängning.
* Pinga endast via webbläsare på Bloggportalens ping-sida för manuellt ping.
Vill du pinga med ett eget skript eller program så kan du använda ping-gränsnittet från weblogs.com
(http://www.xmlrpc.com/weblogsCom).
Du använder då din bloggs personlig ping-adress.
Du kan kopiera ping-adressen efter att du har skickat du ett manuellt ping från ping-sidan.

Kan möjligen punkt två ha sparkat igång eftersom jag nu har en ny ip-adress? *vet inte vad hon håller på med*

* * *

Andra bloggar om: , , , ,