Märklig inställning att ihärdigt påpeka att en del inte betalade för nedladdningen av Radioheads nya skiva. Med tanke på att det var fullständigt tillåtet och alternativet fanns att inte betala. IDG går så långt som att säga att Radiohead borde vara besvikna på sina fans. Det är som deep|ed säger, lite tråkigt när journalister sprider skivbolagspropaganda. Hur mycket Radiohead tjänade är inte publicerat och de väljer att inte ens kommentera studien — men de har med all säkerhet tjänat mer än om ett skivbolag skött distributionen.

Uppdaterat: Radiohead har till slut gjort ett uttalande angående undersökningen om snåla nedladdare av deras skiva:

“In response to purely speculative figures announced in the press regarding the number of downloads and the price paid for the album, the group’s representatives would like to remind people that, as the album could only be downloaded from the band’s website, it is impossible for outside organisations to have accurate figures on sales.

The figures quoted by the company comScore Inc are wholly inaccurate and in no way reflect definitive market intelligence or, indeed, the true success of the project.”

Sådärja.

Bloggosfären fortsätter att reageradatalagringsdirektivet, men är ganska ensamma om att höja sina röster. Gammelmedia har idag som största nyhet att det ska storma i England. För de som är intresserade av lite fördjupande kunskap om britterna kan jag berätta att när britterna tvingas från sina hem p.g.a. vädret har myndigheterna full koll på var de är någonstans medelst kameror och en allmänt hållen övervakningsattityd. Dessutom har de börjat införa RFID, ett datachip placeras på människor som håller reda på var de är, på vissa skolor. Det är förskräckligt med ovädret såklart — mest bara frustrerad över att svensk gammelmedia lämnar oss åt vargarna utan att säga så mycket som ett pip.

Det är väl kanske inte så där jätteöverraskande att företag på nätet samlar på sig mer information om sina användare än man tror. Visst blir man förbannad — men de kan aldrig komma i närheten av den centraliserade kartläggning som vår svenska statsmakt planerar.

“En helt vanlig ovanlig dag” berättar om hur porrindustrin traditionellt varit i bräschen för att utnyttja teknologiska framsteg. När det nu är dags att utöka våra ip-adresser till nästa generation har pornografiskt material utlovats för att ge en skjuts åt starten.

Teflonminne har detektivat lite, och sammanställt en redovisning av den den där “stackaren” som gjorde en tatuering över hela ryggen. Hönsmammans dynasti, heter drfs inlägg, så ni kanske kan räkna ut vem det är synd om i den här historien. Det är svårt att hålla något hemligt på internet…

Internet är inte bara förskräckelse, måste jag nog avsluta med att säga. En kille som blev förälskad i en tjej han såg på tunnelbanan har med hjälp av en hemsida lyckats få träffa henne. Positivt är också Serena Softwares nya policy för alla Facebook-fans — en timma varje fredag uppmuntras de anställda ägna sig åt det. Nu undrar jag om folk nöjer sig med en timma i veckan, men ändå!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,