Eftersom det varit lite varmt om de fuskande fossingarna i regeringen är det väl inte särskilt överraskande att det dyker upp en undersökning om bidragsfuskande svenskar. Som vanligt undrar jag HUR man rimligen kan veta vilka summor det rör sig om. Sen reagerade jag på den där meningen om att folk inte har något emot ta ut en sjukdag utan att vara sjuk — själv får jag inte betalt när jag tar sjukdagar, vare sig av stat eller arbetsgivare, vad för slags avans har jag missat?

I förra veckan berättade en kollega om att det första seriösa viruset för macintosh tydligen landat i cyberrymden. Porrsurfare på mac får nu lära sig den hårda vägen att inte ladda ner från skandalösa siter. Emellertid är det för tidigt att shoppa efter virusprogram till apple, står det i svenskan.

Hundra dagsböter för den vattensprutande reportern blev det. Lite förvånad, av reaktionerna att döma hade jag trott att hon skulle hamnat i finkan på… erm… vatten och brön. Jaja — jag vet att det suger — men skämtet fanns där, kunde inte låta bli!

Elin undrar hur det kommer sig att en del galna lagar blivit skrivna från början och har lite teorier.

Det visade sig att ryktet om Demonoids förestående stängning inte var överdrivet. CRIA (antipiratbyrån i Kanada) nöjde sig inte med att siten blockerade alla kanadensiska användare utan vände sig till nätoperatören och skrämde upp dem istället. Så nu har siten lagt ner, vad det verkar, för evigt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,