Det stora problemet med datalagringsdirektivet just nu är att det är väldigt svårt att förstå hur pass omfattande och farligt det är. Någon ärlig kommunikation kan vi dessvärre inte räkna med från politikerhåll. För den kunskap som politiker generellt innehar baseras inte på ärlig kommunikation.

Alldeles för många förtroendevalda är lika oinsatta som gemene man. Politiker förstår inte att de medverkar till undergräva medborgares integritet värre än Sovjet och Östtyskland lyckades göra sammantaget.

Kanske är de överbelastade. För vem orkar läsa igenom och sätta sig in i ALLA frågor. De måste ju rimligtvis kunna lita på sina partikamrater. Men de blir de facto lurade denna gång. Stenhårt.

Att vi som land är “tvingade” att införa datalagringsdirektivet för att “EU bestämt det” är lögn. För att inte säga fegt av politiker att utnyttja lögnen för att hålla riksdagen i schack.

Hur många ledamöter det är som har lurats att tro att direktivet är tvingande, vet jag inte. Men det är skitviktigt att så många som möjligt förstår att direktivet inte MÅSTE införas. För det strider mot Europakonventionen, enligt tyska parlamentets utredningstjänst, och får egentligen inte införas i svensk lag. Direktivet togs dessutom på formellt lagvidrig grund, hävdar irländska staten som väckt talan mot Europaparlamentet och Europeiska Unionens råd (ministerrådet) i EG-domstolen.

Tvärtom behöver vi människor i riksdagen som skvättar lite kallt vatten i ansiktet och gör det som är bäst för medborgarna, sig själva inkluderat. Inte minst genom att sätta sig på tvären till förslaget tills de själva, personligen, kan avgöra om de är redo att ställa sig bakom detta hot mot svenska folkets integritet.

Jag eftersöker dessutom den politiker som är ärlig nog att tala om för oss väljare, att vår integritet understiger myndigheters behov av kontroll av våra förehavanden. Inga fler mjäkiga “vi måste“-attityder, och “vi vill inte men…“-skitsnack. För man väljer sina strider — och den här är den största och viktigaste förändring av princip en politiker antagligen kommer att stöta på under sin karriär idag.

Frågan är alldeles för viktig för att endast följa partilinjen — alla måste gräva ner sig och läsa om det och sedan öppet stå bakom att svenska medborgares integritet inte är viktig nog att beskydda om man tycker att detta ska dras igenom.

Vi behöver svenska politiska hjältar nu mer än vi någonsin gjort. Kvaliteten på vår framtid hänger på de av er som försvarar vår integritet och vår rätt till ett privatliv. Överge oss inte.

Vi kommer säkert att gnälla över fuskande politiker, gnälla över skatter eller annat trams framöver. Men de av er politiker som räddar oss från detta får en ärofylld placering i historieböckerna som slår det mesta.

* * *

Detta inlägg är skickad via mail till samtliga riksdagsledamöter och jag planerar att redovisa svar (eller brist på svar) i kommande inlägg.

* * *

Free the Mind och Christian Engström har grävt i faktaskördar och serverar lite information om läget. Försök att orka sätta dig in i det majoriteten av våra politiker inte klarat av hittills. Johan Lindander får fungera som exempel för hur illa det ser ut när man använder sig av “vi måste”-försvaret. Det är informerande dessutom att följa kommentererna till det inlägget.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,