Skivbolagen förlorar uppenbarligen inte pengar i tillräckligt stor omfattning. Lite fortare får det gärna gå, så man slipper sådana här drapor i tidningarna. Om summorna som nämns löpande i dessa sammanhang var sanna borde de inte ha förtvinat för länge sedan? Nätoperatörerna, sägs det, är nyckeln till att skivbolagen ska överleva och piraterna orsaken till deras motgångar. Det kan inte ha med strategiskt osunda affärsmässiga beslut att göra alls. Eller det faktum att de fortfarande inte konkurrerar online på allvar.

Samma andas barn är tydligen Ia Modin som vill censurera konstnärsprojekt som har sina fötter i piratkopieringskulturen. Rasmus på Copyriot skriver om hela den sorgliga affären. Modin anser att man inte kan bedriva opinion om något som ska anses vara (och förbli får man väl anta) olagligt. Konstnärer har historiskt haft ett finger med i spelet när det gällt de flesta förändringarna i politiskt klimat hittills, så hennes inställning är minst sagt förvånande.

Piloter världen över har gått samman och kräver en UFO-utredning. Intressant nog använder sig piloterna av terrorism som anledning till varför det är viktigt att inte ignorera konstiga händelser. Om det skulle vara ett hot från yttre rymden — hur ska vi hålla koll på dem? Aj, vad dum jag är — genom att hålla ögonen på oss såklart! Det är ju universallösningen mot allt.

Nu undrar jag lite stillsamt om reseindustrin kommer att kräva någon form av kompensation för att tunga namn uppmuntrar till att man ska stanna hemma för miljöns skull… Ska de jaga medborgare som har miljösamvete, månne? En straffavgift från meteorologer och politiker som anser att det är dags att tänka om och använda nya vägar kanske vore en idé att klamra sig fast vid gamla idéer.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,