“Var’e brudarna?” frågar de sig på KTH, eftersom färre tjejer söker till IT-utbildningar än någonsin. Undersökningen är gjord av tidningen Studentliv, men den finns ännu inte publicerad online…

Aftonbladet skriver att filmen Kopps skapar rabalder i Indien. Men vid närmare läsning visar det sig att en Bollywood-regissör låtit sig inspireras av Kopps och andra filmer. Eller rättare sagt, låtit sig intagas så pass att renodlade kopior klippts ihop till nytt material. Fast med andra människor. Och annan handling. Copy paste är inte riktigt applicerbart, men nästan!

Ett gäng museiarbetare har satt ihop ColossusColosseum, världens första programmerbara dator, från andra världskriget. I artikeln är de noggranna med att kalla det “digital dator” på flera ställen. Ni får ursäkta mig, som inte gått någon IT-utbildning på KTH — har det funnits analoga datorer? Är det typ en kulram, eller?

Hoppsan. Nu är tydligen “sex hot mot kulturmiljön“. Undrar om rubriken är med flit, eller om det är ett litet olycksfall i arbetet? Eller om det bara är jag som har associationerna i rännstenen…

IDG räknar upp de tio värsta sorterna av internet-reklam. Min hatfavorit är de med ljud i. Jag har ljudet ut i hörlurarna, helt avstängt “utåt”. Så när jag sitter med hörlurarna på, LYSSNAR jag redan på något annat, okej?! Vet inte hur många gånger jag trott att något gått sönder för att en banner eller hemsida spelar någon trudelutt eller så.

Andra bloggar om: , , , , , , ,