Eftersom Mats SkogkärSydsvenskan är lite orolig, tänkte jag att jag skulle ta och påpeka ett par saker för honom; fildelning är inte olagligt per definition, och ja, det är helt riktigt att siffrorna från undersökningen härom dagen ska tas med en nypa salt. En rejäl nypa till och med — eftersom man inte kan “förlora” något man inte hade från allra första början. Radiohead har dessutom gått ut och påpekat att de inte publicerat några siffror på hur många som betalat, eller hur mycket, så den siffran du nämner stämmer inte heller. Eftersom ditt resonemang byggde på tre direkta felaktigheter, så kanske du kan sova lite lugnare inatt — om ditt samvete är rent nog att tillåta dig det.

Jag studsade till lite när jag läste meningenI sin egen studie har han intervjuat tio ungdomar som hamnat för djupt i spelet World of Warcraft.” Om nu artikeln var tänkt att tipsa föräldrar om huruvida de ska vara oroliga för sina dataspelande ättelägg, så kanske man ska precisera var “för djupt” innebär? Annars är det ju bara att hålla med om att folk ska äta och sova ordentligt, såklart.

Synd att det inte framgår i artikeln tydligt hur socialt spelet är, och att wow ofta har deltagare från samma familj. En av de roligaste “ägningarna” någonsin, t.ex. var på wow’s forum. En kille kommenterade i en tråd, och hans mamma konstaterade att han var uppe senare än han fick och blev rejält “grounded”. Kanske ett tips för föräldrar som oroar sig, att engagera sig själva i spelet och kolla vad det är frågan om. Förena nytta med nöje, liksom.

Mattias Lönnqvist har idag lämnat in ett överklagande till länsrätten angående den avsatta alliansen i Sundbybergs kommun. Det är inte utan att jag känner en viss empati med hans tvekan till att göra det, men nog är det viktigt att kolla om man kan avsätta ett folkvalt styre hur som helst. Om inte annat har vi haft en rejäl mängd åsikter om hur det går till utomlands emellanåt.

Andra bloggar om: , , , , , , ,