Jaaa, vad ska man säga… skandal är väl ordet. Den brittiska skattemyndigheten slarvar bort personuppgifter för 25 miljoner invånare, tillsammans med kontonummer och barnbidragsinformation. Ett ovanligt tydligt exempel på vad en läcka är, då många tycks ha en övertro på register. Det rör sig nästan uteslutande om människors slarv när saker läcker.

Lite mer wow-nyheter; En 17-åring har dömts till tvångsvård för sitt “spelberoende”. Som påpekas i artikeln är det ganska uppseendeväckande att kalla det beroende, då det inte finns några belägg för att något sådant tillstånd ens existerar. Däremot låter han rätt ensam, och det är något som man inte är när man spelar spel av den här typen. Tycker det är en väldigt bra jämförelse med andra lagsporter där föräldrar engagerar sig på ett självklart sätt. Susanne Möller på DN poängterar hur mycket människor det är som omger en när man är aktiv i wow-världen, dessutom, hur viktiga de sociala strukturerna är.

Apropå ensamma tonåringar skriver Lars Berge väldigt tänkvärt om våldsfantasier och lusten att hämnas, under skolåren.

Andra bloggar om: , , , , ,