Konkurrensverket sätter ner foten till förslaget om hur fildelning ska hanteras lagligt. Hela skrivelsen hittar du hos Christian Engström, där man kan se att de undrar om det inte är bättre att hitta egna marknadsmässiga alternativ. Mitt förslag är att LÅTA människor köpa musik, till att börja med. Konsumentverkets skrivelse väger för övrigt mycket tyngre än det desperata upprop som publicerades härom dagen. Oscar Swartz gjorde sin alldeles egna variant av upprop som svar. Ett upprop jag personligen skriver under på.

Uppdatering: Piratpartiet konstaterar att intresseorganisationens upprop kräver ministerstyre i Sverige.

Apropå The Pirate Bay rapporterar Ars Technica att en bil förföljt de som driver siten. Websheriff sägs vara högst på listan över misstänkta, som anlitats av Prince. Men som Peter Sunde konstaterar, vad i jösse namn tror de sig kunna utröna IRL när det är webbaktiviteter de sägs undersöka? För ett gott skratt kan jag rekommendera ett besök på websheriffs hemsida.

Någon har konstaterat att cannabis har läkande effekter(!) hittar jag via Signerat Kjellberg. Det finns tydligen ett ämne i växten som bromsar cancer i kroppen. Om inte annat så är det ju trevligt med möjligheten att ha lite roligt när man är så sjuk.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,