Det är intressant hur IFPI använder våra rättsinstanser för att marknadsföra att fildelning är olagligt. Fildelning är INTE olagligt — men ju mer sådana här artiklar man ser, desto mer gnuggar man in att fildelning=olagligt. Själv har jag använt just en DC-hub för att ha bilder tillgängliga som jag skapat. Av eget fotograferat material. Visst kan teknologi användas på mer eller mindre lagliga vis, men det betyder inte att TEKNOLOGIN är orsaken. Knivfabrikanter är inte skyldiga för att det begås knivmord, bilfabrikörer är inte skyldiga till att idioter kör på fyllan — inte ens Absolut åker på däng för det.

Under tiden som våra rättsinstanser våldförs av nöjesindustrins intresseorganisationer, sitter tydligen våra riksdagsledamöter och surfar på barnporr. Vad annars ska man annars ha ett spärrfilter på barnporrsiter för? Nog för att man skulle vilja att människor kunde skyddas med en barmhärtig slöja över några av de hemskheter mänskligheten ställer till med — men som riksdagsledamot måste man nog tåla att se verkligheten. Rent av kräva att få se den ocensurerat. Skygglappar betyder inte något försvinner, annat än från radarn. För det kan väl inte vara så att spärrfiltret används till att censurera andra siter än just barnporrsiter för att kontrollera vad folk läser online och därmed styra opinionen..?

Stigmatiseringen av ungdomsgenerationerna fortsätter i oförminskad styrka. Vad det verkar ett tecken i alla tider, som Herr Klokbok skriver. Jävligt bra, dessutom. De pricksäkra i wow, kanske har några tips till våra beslutsfattare?

Andra bloggar om: , , , , , , ,