Kollegan underhöll genom att sjunga lite Factory “duuu, det ordnar sig alltid” och vi gled sedan över i allsång till “var är mitt cleaarasiiiiil”. Helikoptern kräks kom på tapeten och ingen av oss kan minnas att ha hört någon låt från den gruppen.

När jag surfar runt för att färska upp minnet, kan jag läsa att bandnamnet som känns så hemtamt tydligen hittades på av Kjell Alinge och Janne Forsell (tillsammans med namnförslag som Älgarna brinner i hängselpattarna).

Men enligt wikipedia spelade Helikoptern kräks i Rågsved, som med lite vård kunde ha blivit Sveriges motsvarighet till Manchester, för övrigt.

Så tillkom namnet under Alinges försorg, eller anspelade de på ett riktigt band? De delar affischutrymme på väggarna med så namnkunniga som Ebba Grön och KSMB, sägs det.

Så alla ni som sitter med information därute, dags att skaka igång en Helikoptern Kräks-sida på wikipedia — sitt inte och tjyvhåll på godbitarna. Det är skillnad på kulturskatt och kulturskatt, men det vore synd att namnet endast lever kvar som det värsta bandnamnet någonsin utan bakomliggande historia!

* * *

Andra bloggar om: , , , , ,