Jag har hört några gånger är att Pippi Långstrump inte är översatt i arabtalande länder för att det handlar om en självständig flicka. Det verkar vara en inställning som ska ändras på nu, för Pippi är går nu att läsa på arabiska. Abu Dhabi har sovit i 500 år sägs det i artikeln, men börjar vakna igen. Formuleringen fick mig att tänka västvärldens hundratals år (800?) i ett kompakt och icke-utvecklande kulturellt mörker. Ibland undrar jag så smått var vi skulle ha varit idag, om inte medeltiden la in en så rejäl bromskloss.

Fichtelius fick Stora Journalistpriset som “Årets förnyare” för granskning av politiker. Jag visste inte att priset kunde användas för ironiska utspel. Grattis till alla andra i alla fall som prisades — kanske för att de lyckades utföra sitt arbete med bibehållen journalistisk integritet.

Tänk vad svårt det ska vara att förstå att ett nej betyder nej. “Men om jag tar på mig de tighta badbrallorna jag köpte -73…? Snäääällaaaaa…?”

Jäklar i min låda. En manlig prostituerad har skrivit debattartikel i Expressen om sitt extra-knäck. En lite kylig och faktabetonad betraktelse på sätt och vis, men jag misstänker att det inte beror på att han är känslokall utan vill framstå som korrekt och “vid sina sinnens”. Antagligen p.g.a. horstigmat som tydligen även han känner av. Det drog i mina mungipor när jag läste kommentarerna under artikeln — nu heter det att “viagra missbrukas”. Jaja, säg den sak som består!

Min kollega är på semester. Gissa var?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,