Då en ökande andel människor i samhället börjar notera att det inte är så stor skillnad mellan höger- och vänsterpolitik är det inte så konstigt att en del slåss för att uppehålla schimären att det är väsentlig skillnad. Konsumentmakt är mer eller mindre en kraft att räkna med. Det handlar inte om blå eller röd inställning till konsumtion. Snarare är det ett utslag på nya möjligheter att påverka individuellt — marknadskrafter har numer en påtaglig makt över politiker och människor. Men folk ska inte lämna sina lag ostraffat, så varför inte använda en blockpolitiskt oberoende händelse att dispensera skuld.

Lite kul att notera att buy nothing day-kampanjen genererar så pass mycket intresse att andra än oroliga lagspelare kapitaliserar på det. Adressen buynothingday.com leder till exempel till “ingenting” — en privat blogg, och lär med största sannolikhet ha besöksrekord dessa dagar.

Andra bloggar om: , , , ,