Såja — då är bloggen i ett läge när jag kan “släppa” det tekniska och ägna mig åt det jag vill. Skriva inlägg alltså. Gör en liten mjukstart genom att konstatera att bloggvärlden är på hugget, vilka tider som helst på dygnet. Blev lite full i skratt när jag kollade min favoritlista på nyligen.se.

Så vad pysslade dessa nattugglor med då…

Vi börjar med det lättsmälta — Blogge var lite hungrig och delade med sig av lite spännande bloggrecept. Rätt säker på att något är gömt i texten, symboliskt eller så som jag inte uppfattar… men fick ett gott skratt av text i kombination med bilder. Känns som ett recept till och med jag skulle klara av. När man förtär de kulinariska läckerheterna, kanske man vill lyssna på lite musik. Jah Hollis rekommenderar Black Uhuru, vilket jag stämmer in i. Sett dem live för några år sedan, och även om man nog kan kalla dem “gubbs” utan att vara oförskämd, så borgar de för ett fantastiskt gung och skapar bra fest. De som befinner sig i trakterna runt Malmö har förmånen att se dem live ikväll.

Oscar Swartz konstaterar att Thomas Bodström i praktiken kommit ut som kristdemokrat. När man läser texten inser man att “jamen visst, så är det ju såklart”. Skönt att få bort lite ytterligare fjäll från ögonen. Rick Falkvinge skingrar lite fler myter när det gäller det rena mjölet i påsen, dessutom. Det är ju bara att konstatera att det är sorgligt att så många inte riktigt förstår vad uppgiven integritet innebär. Kanske kan man anklaga skolväsendet för att inte undvisat i historia. Men mest bör man anklaga politiker för att “låta” människor tro att det blir bättre, när det egentligen bara förstärker politikers makt.

deep|edition påpekar också det farliga i vad som pågår och skänker lite fler nyanser som slår på “det rena mjölet”-polemiken. Han konstaterar helt rätt att det handlar om känslor, snarare än något reellt, som gör att det är lätt att välja bort en bit i taget av rättssäkerhet och demokrati. Prislappen, som han ser det, är inte överskådlig — även om alldeles för många människor tror sig vara villiga att betala med inskränkningar i dagsläget.

* * *

Uppdatering: DN skriver att polisen olagligt avlyssnat 8000 gånger. Polisen tycker dock inte att de gjort något fel. Kändes relevant att länka ihop det med vad de kloka bloggarna ovan sagt.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,