Eftersom iPhone inte får säljas operatörslåst enligt gällande marknadsregler i vissa länder, tvingas Apple att även sälja en öppen version. Det ska de göra, fast till ett extremt mycket högre pris. Mer än det dubbla, faktiskt. Planen att försöka sig på att kontrollera marknaden genom att välja en specifik operatör till telefonen kommer nog inte att gå i lås dock, om siffrorna för antalet köpta telefoner i Storbritannien är något att gå efter. Där får telefonen säljas trots att den är låst till en specifik operatör. Men antalet sålda rimmar inte med antalet använda (öppnade) telefoner. En fjärdedel endast är öppna, resten inaktiva — hackade för att fungera på andra nät.

Intressant vinkel från Joakim Geigert angående pokerspelande och inkomster. Har inte tänkt på det, men visst är det så att om inkomster beskattas så borde avdrag kunna göras vid förluster? De tänkte nog inte på det, på skatteverket.

“Till kvinnan i hushållet” står det på en försändelse till Elin. Stor humor, med ett stänk av tragik.

Dagens citat: Schlapp av, det är bare picken min.” Filmen Kill Buljo är en norsk parodi på den lite mer namnkunniga Tarantino-filmen Kill Bill. Regissören Tommy Wirkola — som själv laddar ner tv-serier online — är lite sur på sin distributör som beslutat sig för att anmäla 14 fildelare som laddat ner parodin online.

Gästerna har inget emot övervakningen sägs det, i det sociala experimentet man betalar för att delta i. Kanske för att man inte får röka längre på krogen, så håret växt ner över ögonen och man slipper se kamerorna…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,