Dagens citat: “Det var ett kvalitetshöjande arbete som gick fel” Marcus Larsson, driftledare vid Telia Sonera, säger det till DN.se för att förklara varför Telia la ner rejält i natt. Så ska jag nog fortsättningsvis uttrycka mig när jag tar sönder program för att jag inte vet vad jag håller på med.

Killen som fick gå hem för att han färgat håret rött får mig att komma att tänka på en undersökning som gjordes av ett ungdomsprogram på radio för något år sedan eller så. Där ringde de runt till olika inrättningar för åldringsvård, och frågade om deras gamla farmor kunde få slippa bli vårdad av de med utländsk härkomst, eftersom hon inte “förstod sig på” det där med utlänningar.

Ett förvånansvärt stort antal som tog emot samtalet hade stor förståelse och skulle göra sitt bästa för att tanten skulle få slippa anställda med invandrarhärkomst. Antagligen mest för att kunna sälja in en säng och sedan göra som de ville ändå, för övrigt.

Jag skulle vilja rekommendera chefen som påstår att folk klagat om den rödhåriges utseende att göra som den kvinna som var ett lysande exempel på motsatsen av den lismande inställningen ovan, dock: “Vår personal är oerhört duktig och professionell, så någon sådan selektiv behandling kommer inte på fråga.” Folk med bollar vinner i längden.

Första intrycket man får av människor är viktigt, dock. Men ska man tolka listan så är det beteendet som styr vilket intryck man får, inte utseendet. Där ser man.

Det är faktiskt lite av en konst att varva ner. Själv ser jag fram emot elva dagar av att högaktningsfullt skita i jobbet. Det svåra blir att inte “tjuvstarta”… Dessvärre skulle inte min chef höja så mycket som ett ögonbryn kom jag översållad av piercing och punkigt hår.

Andra bloggar om: , , , , , , ,