Är jag ensam om att tycka att det är lite bra att en bankrånare vinner pengar istället för… tja, du fattar? Fast såklart, jag kan förstå varför någon som underkastats rättssystemet inte får sitta hemma och spela upp pengar de inte har heller. En lott känns inte lika illa, men men…

Blir arg, för vilken gång i ordningen vet jag inte, på hur folk behandlar varandra. Eller framför allt hur ungdomar behandlas i dagens samhälle. nef skriver om hur dottern kommer hem och berättar hur hennes klasskamrat blivit hemskickad. Det råder en ganska skrämmande tendens av att likrikta människor numer — vilket jag upplever som stor ironi eftersom vi ska föreställa att ha ett styrelseskick där individualism ideologiskt haft större plats historiskt. Det syns både i stort och smått att Sverigedemokratisk småsinthet är mer etablerad än vi förstår och det skrämmer vettet ur mig.

I New Jersey kämpar just nu en bloggare för att för behålla sin anonymitet intakt. Genom att försöka skrämma upp skribenten, som kritiserat turerna kring en uppmärksammad rättgång, försöker advokater tysta personen genom att påstå att det är den anklagade som använder en blogg för att påverka utgången av målet. Det ska sägas att svaranden har under ed nekat till att vara den som skriver. Frågan är om google även denna gång tänker sig hänga ut någon som använt deras tjänst.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,