Många har nog hört talas om hur The Pirate Bay-killarna fick ifpi.com donerade till sig av ett anonymt fan härom sistens. Detta kändes inte så kul, tyckte intresseorganisationen IFPI och tog det till WIPO. De beslutade att ifpi hade rätt till domännamnet och skickade ut beslutet med tio dagars responstid, borttappat i cyberrymden i nio dagar (eller nåt) vad det verkar. Så att det liksom inte går att protestera mot, alltså. Lattjo nog var representanter från IFPI med hos WIPO under beslutsprocessen, inbjudan till brokep och resten för att tala i sin sak, måste även det ha försvunnit i posten.

Som grädde på moset hotas The Pirate Bay dessutom av ytterligare en polisanmälan. Vardagsmat för världens mest kända svenskar — men en lite pikant historia väl värd att föra vidare: OJ Simpson (ni vet) skrev en bok, om hur han skulle ha mördat sin exfru och hennes pojkvän, vore han skyldig. Boken mottogs inte särskilt lättsinnigt, och drogs sedemera tillbaka från diskarna. Eftersom OJ så småningom dömdes att betala skadestånd i en civil rättegång där han befanns skyldig för morden, och underlåtit att betala, har rättigheterna på boken tillfallit det manliga offrets far. Rörigt? Nåja, fadern till den mördade nöjer sig inte med att jaga OJ, han anser att the Pirate Bay är skyldiga till att han inte får in tillräckligt mycket pengar på den nu av honom återutgivna boken OJ skrev, eftersom någon lagt upp den i piratbukten.

I övrigt kan vi konstatera att till skillnad från musikindustrin, ser tv-industrin fler och fler fördelar med fildelning. Bland andra så upptäckte man att i och med att Jon Stewarts show fanns fritt tillgängligt online så ökade antalet tittare till programmet. Detta har tydligen inspirerat gänget bakom South Park att efter årsskiftet släppa alla avsnitt av den populära tecknade satiren online.

Andra bloggar om: , , , , , , ,