En tanke slår mig när jag läser om kommunen som betalade för att Outlaws skulle bort… Man visste var de fanns, var hamnar de nu? Frågan är om inte Outlaws på detta vis snubblat över ett nytt intressant sätt att tjäna pengar på. Jag ser framför mig att den högstbjudande kommunen “slipper” en bosättning av Outlaws. Kanske något att slänga upp på ebay?

När man snackar om hur ny teknik och tänkesätt påverkar positivt, får man ofta prata teoretiskt. Därför väldigt roligt att läsa en artikel där man kan se hur den nya tidens tänkesätt påverkar rent praktiskt, hur härligt det är att ungdomar inte alls känner att de behöver hjälp med att göra egna grejer. En helt ny tidsanda av entreprenörskap har börjat och åtminstone jag ser en direkt koppling med hur internetkulturen grundat för initiativförmågan.

Det är nästa stora service — hjälp att sortera ut vad som är vad på internet som ledare på Kuriren skriver så väl. Jag har själv skrivit om hur fildelningssiter fyller ett sådan behov, till exempel. Inte minst har jag tagit på mig en sådan roll personligen, genom att skriva denna blogg. Dock utan att sikta på försörjning.

Andra bloggar om: , , , , , ,