Jag tycker att DNs artiklar om saker som är förbjudet att sälja på blocket är ett utmärkt tillfälle att informera om att man aldrig ska betala för piratkopierat material. Samt att jag blir otroligt nyfiken på vilken slags tv- och radioprogram det är som spelas in, som någon tror att folk vill köpa? Kanske ska man tipsa radio och tv om vilka program det är, så de kan lägga ut det själva om intresse finns. Annars är det ju kul att udda saker hittar sin marknad!

Man kanske trodde att kidnappning av olagligt oavsett — men tydligen är det lagligt i USA. En gammal lag möjliggör för amerikanska myndigheter att kidnappa människor i andra länder för att ställa dem till svars i rättsliga sammanhang. Det där med utlämningsavtal kan alltså ignoreras. Man undrar varför den lagen dammats av och tas på allvar, när andra utdaterade lagar skrattas åt?

Rederierna baserade på Åland tror sig tydligen kunna dumpa miljöfarligt avfall i u-länder. Kanske tror de att det är lagligt att göra det i andra länder… Kommer osökt in på en intressant undersökning Ulf Pettersson skrivit om. Där mäts attityden till lokala parkeringslagar av diplomater från utlandet. Detta utgör grunden för ett samband med graden av korruption i företrädarnas hemländer som kulturell företeelse.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,