Waldemar Ingdal påpekar helt riktigt att material som finns på wikipedia kan vara osant. Svensk yttrandefrihet grundar sig på att det finns en utgivare, och därmed kan wikipedia bli föremål för samma förbudsiver som hänt i andra länder eftersom kunskap online inte är skyddat på samma vis. Det som slår mig är att trots att det finns utgivare som kan ställas till svars, tros gammelmedia på även när de far med osanning. Så inget av systemen garanterar att vi får riktig information i princip. Men ingen skulle få för sig att förbjuda tidningar som kunskapskälla för det.

BBC har publicerat en stor artikel om The Pirate Bay. I anslutning till artikeln kan man också hitta filmade intervjuer, dels med IFPI och dels med Peter Sunde och Fredik Neij från TPB. I videon får killarna frågan om de blir rika på torrentsiten, som några vill göra gällande.

I samma artikel kan man hitta ett uttalande från Rick Falkvinge och blir påmind om att rekommendera att ni passar på att titta in på hans blogg. Läs om brandmännen som nu ska kontrollera hemmen för både brandsäkerhet och subversivt material. Eftersom polisen inte får göra det (rättssäkerhet osv) tycker man att brandmännen kan ta den biten i USA.

Emily Sander publicerade nakenbilder på sig själv och blev således stämplad som porrstjärna av gammelmedia och bloggar. Underförstått förtjänade att bli mördad, kan tänkas? Eftertankens kranka blekhet har nått några bloggare som var snara att köpa fördomen och blogge skriver bra om den sorgliga historien. Som av en händelse listar DN årets mest avklädda händelser, som, märk väl, inte klassas som pornografi men är minst lika naket i jämförelse.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,