Skivbolagen börjar få massivt motstånd mot DRM-skadade mp3-filer. Egentligen utan att det var planerat, har både Amazon.com och Wal Mart, en amerikansk affärskedja, begärt att skivbolagen ska släppa DRM-fria musikfiler. Eftersom det skadar affärsverksamheten, minsann. Folk som köper mp3-filer vill helt enkelt kunna använda dem som de vill… Ett tyskt skivbolag som nischat in sig på klassisk musik, har liksom Universal och EMI i Storbritannien, redan annonserat att de tänker sluta med den konsumentfientliga inställningen.

The Pirate Bay har släppt ett dashboard widget för Macintosh. Den innehåller några mindre buggar, skriver de på sin blogg men ska gå att använda. Piratbukten har dessutom fått okej från CBS, att lägga till Last.fm-länkar till sökresultaten. “Music Discovery” kallas funktionen som fortfarande är beta.

Christian Engström har varit väldigt produktiv i helgen, och har presterat inte mindre än två superba inlägg. Det ena om hur även idioter måste inkluderas när man snackar yttrandefrihet och det andra om hur medicinpatent helt enkelt inte fungerar, om man anser att miljoner människors död pga patenten relevant.

Det må vara sant att vi inte kan lösa alla problem åt länderna i tredje världen, men vi kan åtminstone sluta upp med att förbjuda dem att försöka lösa problemen själva.


Till sist; Det har slagit mig hur paradoxalt det är, att man upplever små problem som såpass akuta att man överger principer och tillåter avlyssning, bland annat, som man tror kan “fixa” dem. Mobiltelefonen, vårt älskade hatade verktyg för kommunikation (och troligtvis en av de större aktörerna i fildelningssammanhang i framtiden), är direkt skadliga sägs det. Men det är liksom något heeeelt annat och går att leva med. När ämnet ändå är mobiltelefoner — är det någon som vet om man kan blockera sms/samtal från avsändare likt annan digital trafik?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,