Är det någon mer än jag som tycker att det är tragikomiskt att gammelmedia prenumererarFacebook som ämne, framför allt när det gäller privatlivet? Statens planer på att invadera våra privatliv verkar inte bekomma så där jättemycket. Att det ena är självvalt och går att påverka framför det andra som är påtvingat och har hemlig tillämpning, verkar inte ha någon betydelse. Att staten kan korsreferera olika databaser och därmed totalt kartlägga dig och ditt inre borde höja åtminstone ett ögonbryn mellan utgåvorna.

Apropå övervakning, sägs klimathotet vara den största hotet mot Sveriges säkerhet. Att vi riskerar att förgifta oss själva och jorden till att vara omöjlig att leva i förstår jag. Men erkänner rakt av att jag inte fattar hur klimatet hotar säkerheten i Svedala? Ozon-läckor får liksom en helt ny betydelse… Nåja, det kan ju finnas lite intressen bakom att utnämna just klimat som större hot än allt annat.
Apropå journlistiska insatser kan vi nu konstatera att Schenström inte kommer att åtalas för mutbrott. van der Kwast kan inte avgöra om Pihlblad bjöd i ett privat sammanhang eller om det var tjänsteutövning. Storm i ett vinglas, skriver ledaren på Expressen. Själv blir jag lite snopen — lite antiklimax över det hela. Men, det finns lite att suga på fortfarande — TV4 har anmält van der Kwast till JK. Så kanske tidningarna får lite payoff för all trycksvärta som gick åt den där veckan.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,