Justitiedepartementet i USA har lagt sig i rättegången angående Jamie Thomas, ni vet, hon som blev dömd att betala en absurd massa pengar för några nedladdade låtar. RIAA har blivit ombedda att redovisa hur de kommer fram till summorna för skadestånden i en uppföljning till domen, nämligen. Departementet ställer sig på RIAAs sida och försvarar deras rätt till godtyckliga summor.

Japp, ni läste rätt, justitiedepartementet talar om för domstolen vad som är vad, enkelt uttryckt, något som vi väl får hoppas är helt otänkbart här hemma. Vi får väl se om domstolen vågar gå emot departementet och dra sina egna slutsatser. Inget kul läge, misstänker jag. Mot, så är de trotsiga, för så går de i departementets ledband. Finns liksom ANLEDNINGAR till varför man politiskt inte ska lägga sig i rättsprocesser.

Nokia lockar med fri musik. Det låter nästan… snuskigt, gör det inte? Kommer av någon anledning att tänka på den där seriestrippen, “om farbror får en pilsner, följer farbror med upp i skogen då?”. Nåja, själv föredrar jag att själv bestämma var och hur jag spelar musik, men tycker ändå att det är ett bra initiativ.

Det tåls nog att sägas lite oftare — människors slarv är nästan uteslutande anledningen till att privata uppgifter läcker. Slarv är något vi nog aldrig kommer att komma ifrån. Frågan är i vilken utsträckning vi är villiga att tolerera att våra uppgifter kan hanteras slarvigt eller ska vi göra slag i saken helt enkelt, och välja att den möjligheten inte finns? Denna gång lägger en privatperson märke till att hanteringen på en site i Kanada, visar all möjlig känslig information om de som ansökt om pass.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,