Kalla mig cynisk — men det ligger en hund begraven här, tror jag. Försvunnen i fem år, och kommer inte ihåg vad som hänt under tiden… Lite lattjo, tycker jag att DN sätter citattecken runt “chockade” i sin första rubrik. De verkar vara inne på samma spår som jag. Detta har all potential att bli en riktigt underhållande såpa. Ger mig tusan på att det förhandlas om filmrättigheterna redan.

Det ska vara varannan damernas i m-toppen, skriver svenskan. Tycker rubriken säger allt om vilken respekt man har för förslaget. Kvotering suger, i och för sig, men man måste börja någonstans — en uttalad vilja att ha det på ett visst sätt kanske är en sådan start. Gammelmedia kan för övrigt hjälpa till med att inte prångla olika moral-mätare för kvinnliga och manliga politiker. Schenström byttes ju ut mot en likaledes icke-fläckfri man, men det var tydligen helt okej.

Kontrasten i rubrikval blir tydlig i “Kvinnor har svårt att nå akademisk topp“. Då andas det minsann att det är något galet att det är så. Kvotering är som sagt är jäkla aber, men svårigheterna att få till “mera brudar” i olika sammanhang hjälper vi alla till att bibehålla medelst okonsekvent attityd. Man måste göra nåt, men när det görs något, är det fel. Hur man än vänder sig har man sin strumpbyxeklädda rumpa bak.

Andra bloggar om: , , , , , , ,