Jag förstår verkligen att det inte går att ha en årligt återkommande helg av våld och rädsla — det är att begära för mycket av invånare. Men att förbjuda eller inskränka demonstrationsrätten känns nästan som att förbjuda folk att äta, för att rädda miljön — och är på sätt och vis att begära för mycket för invånare, åt andra hållet. Finns det verkligen inga andra alternativ till lösningar på det här problemet?

Det är lite trist att när smarta företag vill ha så bred och djup resurskapacitet som möjligt att rekrytera från, måste de i det närmaste försvara sig och påpeka att det är good business och inte pk-mentalitet när man riktar sin uppmärksamhet till kvinnor. Men det är inte utan anledning. För när man till synes “skapar” nya arbetstillfällen i andra områden och motiverar det med en jämn kvinnorepresentation, inte att de behövs som väl vore det ultimata, blir det lätt att rekrytering och tjänsternas betydelse skitas ner en anings.

En ganska kännbar förlust för Expressen, tycker jag allt, nu när PM Nilsson och Leo Lagercrantz drar vidare på nya egna äventyr. Kommer framför allt att sakna PMs ledare som jag tycker varit snäppet bättre än de flestas. Men det är bara att önska dem lycka till med sitt nya, ännu så länge hemliga, mediaprojekt. Det är icke-utvecklande att vara på samma plats och stampa i dekader. Vems ledare har man nu att se fram emot…?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,