Det är inte kul att systematiskt bli lurad och när det gäller mat är det särskilt viktigt att känna sig trygg när man handlar. Men jag kommer på mig själv med en liten tanke som envist biter sig fast. När handlare idkar egen bedömning av köttfärsen och märker om varorna, så verkar de ha gjort ett bra jobb eftersom ingen blivit sjuk. För vilken butik skulle på allvar utsätta sina kunder för fara när det är kunderna de lever av att sälja livsmedel till?

Apropå köttfärsavslöjanden precis innan julkommersen; en del har det tydligen så väl förspänt att de hinner tröttna på julbord redan innan högtidligheterna den 24:e. Jag hör det varje år — “men ååååå, det blir alldeles för många julbord”. Blir nästan ett politiskt korrekt mantra, och det erbjuds ivrigt alternativ som kommersialiserats lika självklart som det traditionella. Själv kanske jag får lyxa till med två traditionella bord, julafton inkluderat. Skulle gott och väl kunna tänka mig minst ett par rundor till runt buffén. Men får man liksom säga det…? Själv skulle jag gärna ingå i På Stans testgrupp nästa år. Hör av er!

Andra bloggar om: , , , , ,