En av mina absoluta favoritfilmer ska släppas igen — Bladerunner. The Director’s Final Cut, är tillägget till titeln denna andra gång mästerverket görs om. Filmen har ju som bekant gjorts om en gång redan. Den kommer att släppas 18 december, men finns redan nu på ett fildelningsnätverk nära dig och du kan kolla in trailern på youtube. Trots att den redan släppts i två versioner, och trots att den finns tillgänglig som piratkopia, lär den sälja rätt bra, misstänker jag, eftersom ändringarna rapporteras vara motiverade och förhöjer upplevelsen och vi är många fans. Jag lär väl få släpa den versionen till närmaste sci-fi-mässa, och få även det omslaget signerat av Rutger Hauer…

Min generation är beredda att betala en del för nöjet att uppleva sina gamla idoler live, får man väl säga. Nästan femtusen spänn för nöjet att se Bruce live, och en galning lyckades betala närmare en mille för Led Zeppelins omtalade enda framträdande, dessutom. Personligen är jag ruggigt nöjd att bevisa skivbolag fel i att fans inte är villiga att betala för att lyssna på sina idoler, även om dessa två exempel kanske är lite “out of my price range”. Det är väl mest vilket format som finns till buds som mer och mer avgör när vi är beredda att lätta på lädret. 
För den som kanske skulle vilja lägga lite mindre pengar på att se något bra på scen, men ändå få en skaplig nostalgikick (det fick i alla fall jag) och en hel del att fundera över såväl som skratta åt, kan jag rekommendera Henrik Schyfferts monolog “The 90s — ett försvarstal“. Via hans blogg kan jag läsa att fler föreställningar är på gång och att det går att boka platser redan nu.


Andra bloggar om: , , , , , ,