Via piratpartiet hittar jag till Dagens Media, som publicerat en debattartikel av Daniel Kjellsson. Jag har svårt att tänka mig att Carl Johan Bonnier tar särskilt lätt på denna offentliga prygling. Det är dessutom underhållande att läsa igenom kommentarerna (man börjar underifrån, upptäckte jag) — där en del visar tydligt hur svårt det är när argumenten tryter. Personangrepp och åldersrasism blandas med magsura kommentarer om hur artister inte är kapabla att skapa musik utan skivbolag. Där ser man.

I morse berättade jag om hur The Pirate Bay blivit serverade med inte mindre än 4000 papper (per person) när det gäller den kommande rättegången, så de köpte lite träd på kuppen för att kompensera. Brokep har nu skrivit till polisen, och bett dem göra detsamma. Onekligen ingen dum idé, att när möjlighet finns kunna skicka sådana här luntor digitalt. Till och med den nådiga dito, är ju numer på CD-skiva även om inte ens det behövs. Men det skulle se konstigt ut om finansministern gick tomhänt.

Har en svag känsla av att den nya hårddisken som inte tillåter delning av musik- eller filmfiler inte kommer att bli en storsäljare. Till och med företag lär dra öronen åt sig, efter en möjlig initial dunster i ögonen, misstänker jag. Med tanke på att det blir mer och mer vanligt med seminarier, reklam och dylikt, som är viktigt ur marknadsförings- och informationssynpunkt. Men vad tusan, har man en affärsidé ska man väl prova på den, det finns ett värde i att misslyckas också. Man lär sig mycket på det.

Anders Helin är utsedd att ta över efter Gerdin. Martin Jönsson kommenterar om svårigheterna som kommer att möta honom i hans nya uppdrag, sjunkande siffror på alla håll och kanter. Tydligen gillar Helin att Aftonbladet nu börjar bli väldigt ensamma i världen om, min eviga käpphäst, att ta betalt för internetartiklar. Så det lär inte förändras. Nåja, han vet väl vad han gör.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,