4 000 papper, har de fått — killarna bakom The Pirate Bay (plus ett par till). Fem personer in alles, ska ställas till svars, och luntan de har fått från åklagarmyndigheten har de mindre än en månad på sig att gå igenom. TPB måste därför be om anstånd, för att hinna läsa och reflektera över innehållet. Inte helt övermaga, med tanke på att det tog ett och ett halvt år för åklagarmyndigheten att sammanställa materialet. Det rådande klimatmedvetna samvetet i världen syns hos TPB också, förresten. De kände sig föranledda att köpa fem träd för att kompensera för pappersmängden de ofrivilligt orsakat.

Datorspelande människor stressar mindre, och dricker dessutom mindre alkohol. Dessutom rör sig inte spelare mindre än andra. Det är Ungdomsstyrelsen som ligger bakom undersökningen som visar detta. Tillsammans med nyheten om att en 12-åring lärt sig att undvika attacker från arga älgar i dataspelet World of Warcraft, känns det som att föräldrar nu kan sluta oroa sig för sina datorspelande barn. Eller i alla fall att just den biten i ungdomars liv är negativ.

Inte helt oväntat har försäljning av köttfärs gått ner hos ICA. Även det som dokumenterats som korrekt datummärkt. Min lilla ICA-handlare på hörnet är riktigt förbannad på sina kollegor, eftersom han nu får betala för detta. Så hur löser man en sådan här situation så att konsumenter känner sig trygga igen?

Andra bloggar om: , , , , , , ,