Det känns som Teflonminnes blogginlägg om föräldrarskap är rekommenderad läsning för alla. Rent piss i muggen är inte lika “sexigt” som rent mjöl i påsen, men en omskrivning av samma sak. Samtidigt som man planerar att drogtesta elever, ska lärare dessutom testas. Skolorna ska betygssättas, sägs det, och Björklund drar någon förskräcklig jämförelse med bilprovningen, där han får det att låta som om elever betygsätter sig själva, ingen ordning och reda i svenska skolväsendet minsann. Det slår mig att Alliansen utökar omfånget av statliga myndigheter bra mycket mer än jag någonsin skulle ha trott. Ingenstans har de ideologiskt framstått som kontrollivrare tidigare.

Apropå knark, så verkar det som att polisen klarar av att hitta brottslingar utan att medborgare ställer upp med sina privatliv i potten, får sina telefoner avlyssnade tillsammans med all annan kommunikation, osv. En knarkliga, familjeföretag vad det verkar, håller på att nystas upp. Nu vet vi vad en del tydligen pysslat med efter klockan 3 — pengatvätt.

DN har lanserat sin alldeles egna mobiltelefon, förresten, i samabete med Telenor. Lite kaxigt undrar de i artikeln där den presenteras hur länge det dröjer innan andra tidningar kan erbjuda samma tjänst. Det jag studsar på, dock, är hur de använder bloggar som säljande sound-bite. Vad jag vet har de ingenting med bloggar att göra längre, eftersom de kapat alla twingly-länkar? Sen är det tydligen billigare… än nåt…? Nåja, kul att DN vill framstå som teknikvänliga, även om jag undrar vad surfning till ANDRA tidningar än just DN kommer att kosta. Folk har ju en irriterande ovana av att vilja ha valfrihet.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,