Ja jösses… via deep|ed hittar jag RIAAs senaste upptåg i upphovsrättsivrande. Ett par som rippat sina cd-skivor för eget bruk, står anklagade för olaglig fildelning. RIAA påstår att du inte har rätt att göra kopior på dina egna, inköpta, cd-skivor. Paret måste nu försvara sitt tilltag i en kommande rättegång.

Kul tjuvlyssning — “Om jag inte får godis berättar jag för Henrik Pontén“.

Genus spelar roll när det gäller försäljning av elektroniska leksaker. Tydligen är kvinnor de bästa kunderna numer, enligt Times Online. Detta är lite nytt i en tidigare mansdominerad konsumentkår. Kvinnornas andel är nu uppe i 50-60% av inköpen. En kommentator känner sig lite skakad över att inget är heligt, och undrar om det möjligen beror på att frunsen köper elektroniska prylar till sina män.

Ett pris är satt på en bloggares huvud. Ynka 5000 dollar är satt som belöning för att avslöja Troll Trackers identitet. Bloggaren har den fula ovanan att avslöja mindre moraliska aspekter av patentindustrin — speciellt de som lever att att okynnespatentera och sedan dra människor inför rätta för att ha brutit mot patenten. Nu vill en känslig patentsurfare stämma bloggen för att ha använt jpg-bilder. Att publicera och visa bilder online (alltså inte själva jpg-tekniken) har de patenterat och nu plockar de in “hyran” lite varstans ifrån.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,