Lite nostalgiskt får man konstatera att det var länge sedan den svenska synden innebar en avslappnad syn på sexualitet och nakenhet. Nu för tiden är det svenska folkets fuskande vi snuskar till det med i tidningsspalterna.

Särskilt intressant blir det när något egentligen är helt enligt reglerna, men ändå kanonmaterial att massera missunsamma nerven med: Artiklar om riksdagsledamöter som får pengar utan arbetsinsats. Bara sådär. Visserligen bryter man inte mot några lagar, men jävligt fuskigt är det i alla fall.

När karlarna sitter och letar efter porr (icke svensk-producerad får man väl anta eftersom vi numer är ett puritanskt land) sitter kvinnorna och läser männens privata mail. Detta i alla fall om man ska tro på PC För Allas ovetenskapliga, men roliga, undersökning. Vi piratkopierar, ljuger om vår identitet och är allmänt förtappade lite till mans, tydligen…

Försäkringskassan använder hederlig matematik för att sänka planerna om att involvera skolor i jakten på vab-fuskare. Vinsten understiger kostnaden för att genomföra det, sägs det. En sak jag reagerade på var att det anses vara bättre att ringa arbetsgivaren och kolla om de verkligen var hemma de dagarna de vabbade på. Personligen tycker jag att det låter som lågkvalitetsfusk att inte ens vara hemma, med barnet i skolan, och bara njuta av en extra ledig dag…

Skitaktiga, är vi också — restaurangerna är nu föremål för kritik från inspektörerna. 21 av 28 restauranger har tydligen ingrodd smuts i hörnorna. Inte helt förvånande, kanske, att man inte uppnår den sortens siffror på restaurangsnusk, när inspektioner annonseras i förväg. Men ett utmärkt tillfälle till inspektörsfusk, faktiskt. Vad sägs om att de ringer runt till restauranger och bokar in besök, bara för att avboka tio minuter innan de skulle komma? Ett fusk som har samhällsinsats-potential, skulle jag vilja påstå.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,