Jag har många gånger skojat att om man nu verkligen vill förhindra att människor parkerar fel, så är det bäst att höja böterna till så absurt höga summor att ingen vågar chansa. Men min tanke var knappast att lagligt och korrekt parkerade bilar skulle behöva betala fantasisummor… Parkeringsbolaget i Trondheim la till ett gäng nollor på de 25 kronorna parkeringen kostade, och lyckades dra 10 miljoner från 26 stackare som valt just det garaget. Det är okänt när de får tillbaka sina pengar.

Vi är inte värre i Sverige — nu kostar det pengar även när bilen står i hemma i garaget. Återigen får man konstatera den lite konstiga vanan att avkräva betalning INNAN man får bestrida botens riktighet, trots att anledningen till misstaget redan klarats ut. Thomas Bodström blev den självklara “fixaren” för att lösa detta problem.

Man kommer osökt in på trängselskatten som Mary på Mina Moderata Karameller kommenterat. Det är onekligen lite märkligt att beslut behövdes tas om “normala” betalningsrutiner. Vad man ville vinna på onormala betalningsrutiner från början, framgår inte.

Att visa sina bröst kan leda till böter, som bekant, men att bli anmäld för barnpornografi när man publicerat bilder på sina egna tuttar som politiskt utspel, var nog lite oväntat. Johanna Sjödins blogg riskerade att bli parkerad av blogg.se, efter att ha blivit anmäld kunde jag läsa på Svensk Sexualpolitik Idag.

Andra bloggar om: , , , ,