Läsvärt om yttrandefrihet står Niklas Ekdal för i dagens ledare på DN. De pågående hoten mot, och undergrävandet av den viktigaste friheten vi har — har gammelmedia ett ansvar i, konstaterar han. Det är skönt att se det svart på vitt, för ibland får man intryck av att gammelmedia är nöjda så länge bara de innehar friheten att yttra sig själva. Egenintresset framstår helt enkelt som viktigare än samhällsintresset ofta, dessvärre.

Göran Hägglund, som är ansvarig för att censur har införts i riksdag och regeringskansli och fått exceptionellt lite kritik (om någon alls?) för det i gammelmedia — skriver i svenskan tillsammans med Stefan Attefall om hur han (och således alla andra) inte är mogna för äktenskap mellan homosexuella. Jag gillar framför allt hur de lyckas slänga in lite incestuösa egenskaper hos de där samhällsomstörtande bögarna genom att påstå att det inte borde finnas någon anledning för nära släktingar att förbjudas gifta sig med varandra om de inte fysiskt kan få barn tillsammans. För underförstått så skulle äktenskapslagar endast gälla homosexuella, inte inbegripa dem, om lagarna ändras. Men han skäms ju inte för sig, den där Hägglund. Frågan är varför inte några andra i alliansen skäms för hans uttalanden och dessutom låter honom agera förmyndare för våra lagstiftare?

Det är en korrekt slutsats i Dagens Media bland flera felaktiga, att jag inte fokuserar på svensk film när jag går på bio. Jag erkänner rakt av — jag laddar aldrig någonsin ner svenskproducerad film. Det har å andra sidan gjort att jag tappat “kontakten” med svensk film, och mer eller mindre aldrig ser den på bio, än mindre köper det på dvd. Av de 200 filmerna jag köpt de senaste två åren är ingen titel svensk. Lyckligtvis verkar SF ändå anse det vara en bra affär att köpa ett produktionsbolag — kanske för att några faktiskt fortfarande är intresserade nog att ladda ner svensk film? Enligt de sakkunniga i kommentarerna till artikeln kan det diskuteras om det är fildelning eller gammal hederligt dåligt affärssinne som ställt till det.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,