Fick en trevlig födelsedagsgratulation i mailen, som jag tänkte förmedla vidare:

Grattis på födelsedagen!

Det var den 17 december 1997 som John Barger myntade ordet “weblog” på sin lista med dagliga länkar från sin vandring på webben. Peter Merholz förkortade sedan ordet till det mer slagkraftiga “blog” i april eller maj 1999.

Sedan har det rullat på.

I september i år räknar man med att det finnas 106 miljoner bloggar. Nu är det säkert 110 miljoner.

Tack för både hälsning och tips, Olle!

Det finns en ganska intressant historiebeskrivning av bloggens utveckling på wikipedia, för de som känner sig sugna på lite nostalgi.

Uppdaterat: Ny Teknik uppmärksammar detta också och gör en rolig jämförelse mellan Annika Tiger som varit med ända sedan 1997 och Alex Schultz som typ bara var med i år… Ars Technica passar på att ta en titt på vad bloggar kommit att betyda.

* * *

Andra bloggar om: , , ,