Personligen så tar jag inte sådär jättelång tid på mig att välja mellan olika saker — snarare tvärtom. Jag måste vara ruskigt lycklig om undersökningen från Pennsylvania är något att döma från. Tror dock inte sådär jättemycket på att det är antalet val som gör att man kan ha svårt att nöja sig med det man bestämde sig för. Det är väl inte sådär jättekonstigt att man inte känner sig som lyckans guldgosse om man inte vet vad man vill ha från första början… Eller?

I en galax för länge, länge sedan… Spännande att läsa om urladdningarna i grann-galaxen. Får lite hisskänsla i magen när jag tänker på att detta hände för miljoner (miljarder?) år sedan — så lång tid har det tagit för ljuset att ta sig inom synhåll för oss att studera. Inte undra på att “förmänskligande” egenskaper i händelsen som används som uttryck i svenskans artikel. Clas Svahn på DN besvarade frågor live via DNs chatt. Där avhandlades vetenskapliga fakta — som att det närmaste svarta hålet till jorden ligger 1600 ljusår bort — likväl som “tomte-siktningar”.

Medans vi försöker förstå oss på rymden, är vi som mänsklighet på tröskeln till syntetiserat DNA. Några vetenskapsmän i Maryland har lyckats manufaktera en kromosom. Alltså, skapat den helt syntetiskt och det innebär att man i princip kan skapa nya livsformer. Vi har således officiellt tagit klivet från mänsklighet, till gudom, kan man säga. Att skapa liv från “ingenting” har ju som bekant varit Guds privilegium. Läs den långa, men väldigt intressanta artikeln om detta på Washington Post.

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , ,