Den JO-anmälda åklagaren i målet mot den fildelningsanklagade Linköpingsbon backade i rätten, berättar Engström på sin blogg. Dom förväntas den 8 januari. En sakkunnig sågade bevisningen längs med fotknölarna, och Christian berättar dessutom att det har post- och telestyrelsen, konkurrensverket och datainspektionen gjort med Renforsutredningen dessutom. Det är bara antipiratbyrån, tillsammans med ifpi, som tycker att det här är en bra idé vad det verkar. Tillsammans med några politiker — märkligt nog.

Man kan konstatera att Bandidos har det hett om öronen idag — trots att det omfattande datalagringsdirektivet inte implementerats ännu som påståtts behövas för att kunna slå ner på just mc-ligor, ryggdunk till polisen. Dels har ett tillslag gjorts i Västerås och dels har någon dumsnål idiot till plastfarsa anlitat mc-klubben för att slippa betala för en gravsten. Där fick polisen hjälp av inblandad, dessutom. Nu får gubben med största sannolikhet betala mer än han räknat med. När man ändå är igång och läser om Bandidos tycker jag att man ska passa på och läsa den här artikeln. Journalisten Fredric Karén har sökt upp sin gamla barndomsbekanting som numer bossar över Bandidos.

Sorglig är den desperation jag läser in i Klüfts och Holms förslag till att alla elitidrottare ska underkasta sig total övervakning. Jag har skrivit om det tidigare — det känns som att idrottare nästan tvingas till att använda sig av olika dopingmetoder för att prestera det marknad och publik förväntar sig, ibland känns det mer motiverat att se över dopingreglerna än att se över de som tävlar. Fast å andra sidan suger det som lösning för de som faktiskt vill prestera på “egna” meriter. Önskar att de kan få avnjuta det förtroende de behöver och förtjänar i vilket fall som helst, och hoppas att de inte måste förhålla sig under lupp ständigt för att få känna det. Det känns förjävligt att VÅRA förväntningar ska styra över kvaliteten i elitidrottares liv.

Andra bloggar om: , , , , , , ,