Anders Mildner skriver i Sydsvenskan hur en tjänst som Joost kommer kunna ta det sociala tv-tittandet till nya höjder. Egentligen är det redan etablerat, på sätt och vis, i youtube till exempel, där man kan kommentera videosnuttar man tittat på. Mildner ställer den väsentliga frågan vad Svt skulle ha för roll om joost tar fart, man är nog mer benägen att lyssna på sina kompisar när det gäller vad som är värt besväret att titta på. Men jag måste nog lägga in en liten parentes om att jag tror att Svt har ganska mycket förtroendekapital fortfarande som de kan surfa på — inte minst när det gäller nyhetsförmedling och dokumentärer.

Om mellandagsrean är något att döma av, så lär det dröja innan folk släpper slötittande från säng och soffa — även om det inte är uteslutet att i många fall är det är tänkt att datorn ska uppkopplad mot den snarare än kabel-tv…

Nu ska piratkopierade pyramider stoppas. Dvs. de som uppför byggnationer som ser hur som pyramiderna i Egypten, ska betala royalty till den egyptiska staten är det tänkt. Bland annat har de ögonen på Las Vegas, där många fler miljoner besöker spelstadens variant av pyramiden än i Luxor — och detta vill de bli kompenserade för.

Det var så roligt, jag måste skratta… En runkande kanin, massagestavar som snurrade och skyltdockor som uppfattades som odugliga män fick igång moralpaniken och diverse skyltningar har gjorts om. Årets trend bland skyltningarna kan alltså tolkas som “själv är bäste dräng”, eller?

* * *

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,